VAŠINGTON PRETI EVROPSKIM FIRMAMA: Ako radite za "Severni tok 2", rizikujete sankcije

Autor: Tanjug

Svet

11.07.2018

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vašington je danas ponovo upozorio zapadne firme koje ulažu u ruski gasovod Severni tok 2 ka Nemačkoj, da rizikuju uvođenje sankcija, tvrdeći da Moskva koristi ovaj projekt da podeli Evropu.

RepublikaFoto: Tanjug
Donald Tramp

- Mi smo jasno stavili do znanja da su firme koje rade na projektu ruskog gasovoda angažovane u biznisu koji nosi rizik od sankcija - rekao je portparol Stejt departmenta za Rojters.

- Mi verujemo da će gasovod ugroziti ukupnu energetsku sigurnost i stabilnost Evrope time što će Rusiji dati još jedan instrument političke prinude prema evropskim zemljama, posebno Ukrajini. Rusija shvata da taj projekat deli Evropu i to koristi za sebe - dodao je on.

Američki predsednik Donald Tramp optužio je Nemačku da je "zarobljenik" Rusije zbog svoje energetske zavisnosti i podrške planu da se udvostruči kapacitet gasovoda Severni tok koji ide ispod Baltičkog mora do Nemačke, time što bi se zaobišle tradicionalne maršrute preko Ukrajine, podseća Rojters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading