TEREZU MEJ NAPUŠTAJU SVI? Ostavku podnelo petoro ljudi iz Vlade, među njima i ON!

Autor:

Svet

09.07.2018

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson podneo je danas ostavku na tu funkciju. Kako prenosi "Bi-Bi-Si", odluka o ostavci usledila je zbog krize koja potresa vladu u vezi Bregzita.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tereza Mej

- Premijerka je danas popodne prihvatila ostavku Borisa Džonsona na mesto ministra spoljnih poslova. Uskoro će biti objavljeno ime njegove zamene. Premijer zahvaljuje Borisu na njegovom radu - navodi se zvaničnom saopštenju.

Džonson je navodno podneo ostavku 30 minuta pre nego što je Mej trebala da pred parlamentom iznese novi plan o Bregzitu.

Serija ostavki

Džonson je treći ministar koji je u poslednja 24 časa podneo ostavku i odlučio da napusti vladu, a ne da podrži plan premijerke Tereze Mej o Bregzitu, navodi "Gardijan".

Njegovoj ostavci prethodila je ostavka Dejvida Dejvisa, ministra za Bregzit i njegovog zamenika Stiva Bejkera u Odeljenju za izlaz iz EU, kao Suele Braverman, državne sekretarke za Bregzit.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading