KLINTONOVA SE KANDIDUJE I 2020?! Evo šta bi njena pobeda mogla da znači za SAD i ceo svet

Autor: informer.rs, Republika

Svet

08.07.2018

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki portal "Amerikan Thinker" objavio je šokantnu analizu onoga šta bi moglo da se dogodi 2020. godine ukoliko na izborima pobedi kandidat demokrata Hilari Klinton. Autor članka konstatuje, da, ukoliko se takav scenario obistini, slobodni izbori u SAD verovatno više nikada neće biti održani.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ne odustaje, kandidovaće se i 2020. godine: Hilari Klinton

Portal podseća kako Hilari, i nakon poraza na izborima 2016. godine, aktivno provodi svoju izbornu kampanju. 

Kampanja koja podržava Klintonovu "Ja sam s njom" (I'm With Her) se nastavlja gotovo u celom svetu. S druge strane, poruka ostaje ista: "Tramp je rasista i seksista", a njegove pristalice su vredne žaljenja.

Osim toga, Klintonova nikada nije prestala da ponavlja da je dobila glasove naroda, ali je izgubila svoje "mesto u istoriji" zbog glasova predstavnika američkog izbornog kolegija.

Autor članka smatra da Hilari Klinton ima sve šanse za pobedu unutar Demokratske stranke, nakon što je dobila 25 odsto glasova, dok će preostalih deset kandidata dobiti pet do 10 odsto glasova. 

Osim toga, demokrate već naporno rade kako bi uverili stanovnike kolebljivih država da glasaju u korist njihove stranke.

Hilari Klinton će verovatno postati jedini kandidat čija će kampanja privući velike količine novca i moći će da računa i na široku podršku američkih medija. Štaviše, masovni mediji će besomučno ponavljati priče o ruskom uplitanju u izbore 2016. i važnim poslovima koje Klintonova radi za sve žene.

Osim toga, kao i 2016. godine, Hilari Klinton može dobiti podršku Odbora Demokratske stranke u zamenu za finansiranje.

Portal podseća da će Klintonova na izborima 2020. imati 73 godine, što će joj biti poslednja prilika, jer će demokrate najverovatnije odbiti njenu kandidaturu 2024. godine zbog toga što će u to vreme imati 77 godina.

Autor članka napominje da bi mogući rast ekonomije doveo do popularnosti Trampa što bi mu osiguralo pobedu na predstojećim izborima, na kojima bi Hilari Klinton mogla postati "topovsko meso".


U tom slučaju bi Demokratska stranka imala bi još četiri godine da sa novim kandidatom privuče nove pristalice za pobedu na izborima 2024. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Sekula

08.07.2018 19:23

Nacistička kučka.

Vesna

08.07.2018 21:29

Samo da uzme Olbrajtovu za saveznicu. Nekad davno su zarile i palile u svetu politickih spletki. Zna se kako su se probile do mesta gde se nalaze. Ovoj vestici je bolje da cuva unucad, matora je za politiku, senilna i puna mrznje.