ORBAN IPAK POPUŠTA BERLINU: Mađarski premijer spreman za dogovor o migrantima?!

Autor: Tanjug

Svet

03.07.2018

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarski premijer Viktor Orban signalizirao je da je spreman da postigne bilateralni sporazum sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel kako bi se ograničio dolazak tražilaca azila u Nemačku i druge zemlje EU.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Spustio loptu: Viktor Orban

On je u intervjuu za nemački Bild kazao da je Mađarska bila otvorena za razgovore sa nemačkom, ukoliko Berlin postigne sporazum o migracijama sa Austijom, čiji kancelar Sebastijan Kurc poput Orbana ima "tvrd stav" po pitanju migracija, prenosi Rojters.

- Redosled može biti samo - pregovori Nemačke i Austrije, a onda pregovori Austrije i Mađarske. I na kraju, ako je stvarno jasna pozicija Nemačke, može doći do pregovora između Mađarske i Nemačke - rekao je Orban.

Prema njegovim rečima, neophodno je jačanje zaštite spoljnih granica EU i osnivanje migracionih tranzitnih centara van EU.

On je dodao i da će se uskoro sastati sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom kako bi razgovarali o narednim koracima.

Orban je ponovio svoj stav da veliki priliv migranata pretežno muslimanske veroispovesti predstavlja pretnju evropskoj hrišćanskoj civilizaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading