RUSIJA POVUKLA VELIKI BROJ VOJNIKA I AVIONA IZ SIRIJE

Autor: sputniknews.com

Svet

28.06.2018

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednjih nekoliko dana iz Sirije se vratilo 13 aviona, 14 helikoptera i 1.140 vojnika, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- U poslednjih nekoliko dana vraćeno je 13 aviona, 14 helikoptera, 1.140 vojnika. Svi oni su ljudi sa velikim iskustvom koji su prošli rat. I vama predstoji da u punoj meri iskoristite to borbeno iskustvo vojnika ovde na teritoriji Ruske Federacije za rešavanje najsloženijih nestandardnih zadataka - rekao je Putin na sastanku sa diplomcima vojnih akademija u Kremlju.

Putin je saopštio da će raketni kompleks "Avangard" uskoro biti predat vojsci, a sistem "Sarmat" naredne godine.

- Pritom, ceo niz domaćih sistema naoružanja je godinama, a možda i decenijama ispred inostranih analoga. U Južnom vojnom okrugu se koristi najnoviji avijacioni sistem "Kindžal", kao što znate. Uskoro će u vojsku stići raketni kompleksi interkontinentalnog opsega "Avangard", a kroz godinu dana "Sarmat". To je samo deo savremenog naoružanja koji će omogućiti da se više puta poveća potencijal ruske vojske - dodao je on.

Putin je čestitao mladim oficirima uspešan završetak školovanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading