PAO GLAVNI KRIJUMČAR MIGRANATA: Od kad je počela kriza transportovao pola Sirije!

Autor: Tanjug

Svet

18.06.2018

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Grčkoj je uhapšen vođa bande krijumčara ljudi, a kako se navodi on je bio umešan u brojna krijumčarenja na zapadnobalkanskoj ruti od početka krize 2015. godine, saopštio je danas Evropol.

Migranti su preplavili Evropu zahvaljujući krijumčaru

Vođa krijumčara, državljanin Sirije uhapšen je 12. juna u Atini, zajedno sa saučesnikom koji je umešan u izradu lažnih dokumenata, a zahvaljujući zajedničkoj akciji grčke i mađarske policije i Evropola.

Njegovo sedište bilo je u Mađarskoj, a bio je umešan u transport migranata 2015. i 2016. godine, a kako se navodi, u to vreme bio je pod istragom brojnih zemalja - članica EU zbog nekoliko incidenata između Mađarske i Nemačke.

Istragom je utvrđeno da se preselio u Grčku nakon zatvaranja zapadnobalkanske rute, kako bi nastavio da se bavi kriminalnim delima, zbog čega je za njim, a na osnovu zahteva Mađarske, bio raspisan Evropski nalog za hapšenje.

Prilikom hapšenja, u stanu u kome je živeo u Grčkoj pronađeno je 53 dokumenata - pasoša, ličnih karata, pečata za vize, dozvole za boravak, vozačke dozvole, karte za socijalno osiguranje iz celog sveta.

Trenutno, forenzičari ispituju sva dokumenta, a neka od njih su prijavljena kao nestala ili ukradena.

Takođe, prilikom hapšenja, oduzeti su laptop i mobilni telefoni.

Evropol navodi i da je cela operacija izvedena u okviru grčkog nacionalnog operacionog plana, čiji je cilj da se omete organizovana kriminalna mreža koja se bavi krijumčarenjem migranata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading