PREDSEDNIK SAD NE ZASLUŽUJE VIŠE VREMENA? Kim odlučio koliko će izdvojiti za samit sa Trampom!

Autor: Tanjug

Svet

10.06.2018

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severnokorejski lider Kim Džong-un samo što je stigao, već planira da iz Singapura krene kući u utorak u 14 sati po lokalnom vremenu, naveo je danas neimenovani izvor koji učestvuje u planiranju njegove posete ovom gradu-državi radi samita sa predsednikom SAD Donaldom Trampom, koji će biti održan u utorak

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ne daje mu ni minut više

Plan za Kimov odlazak u utorak još nije definitivno potvrđen, napomenuo je isti izvor, prenosi Rojters.

Severnokorejski lider se, po današnjem, izviđačkom dolasku u Singapur, sastao sa ministrom spoljnih poslova tog grada-države Vivijanom Balakrišnanom, prenosi Tass. Singapursko Ministarstvo spoljnih poslova je ranije saopštilo da će se Kim danas sastati i sa premijerom Li Hsijenom Lungom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kim Džong Un

Kim Džong-una koji je danas avionom doputovao u Singapur, dopratila je kolona od najmanje 20 motora i 20 diplomatskih i policijskih vozila.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Singapur

U Singapuru će u utorak biti održan i dugo očekivani samit Kima i američkog predsednika Donalda Trampa, a predviđeno je da se oni susretnu u hotelu "Singapores Kapela".

Predviđeno je da se severnokorejski lider sa Trampom u utorak sastane u 09.00 sati po lokalnom vremenu, radi razgovora o okončanju nuklearnog programa Severne Koreje i transformisanja te izolovane zemlje, koja je pod oštrim međunarodnim sankcijama zbog svog oružanog programa, navodi britanska agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading