PUTIN: TRAMP DA ISPUNI OBEĆANJE - LOPTA JE U AMERIČKOM DVORIŠTU!

Autor: Tanjug

Svet

09.06.2018

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da očekuje da predsednik SAD Donald Tramp ispuni svoje predizborno obećanje kada je reč o poboljšanju odnosa sa Moskvom, i istakao da je Rusija za to spremna, a da je lopta u američkom dvorištu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin i Donald Tramp

Putin je na televiziji "Rusija 1" rekao da Tramp ispunjava obećanja koja je dao tokom predizborne kampanje, a da je jedno od obećanja bilo da će poboljšati odnose SAD i Rusije.

- Nadam se da će se to dogoditi, barem smo mi za to spremni, i mislim da je lopta u dvorištu SAD - istakao je ruski predsednik.

Putin tvrdi i da mnogi odluke SAD i američkog predsednika kritikuju, ali Tramp ispunjava svoja obećanja.

On se osvrnuo i na dosadašnje iskustvo kada je reč o odnosu sa Trampom rekavši da američki predsednik pažljiv čovek, da ume da sluša, i da reaguje na argumente, zbog čega i imam razloga da mislim da je dijalog sa njim konstruktivan.

- To iskustvo koje imam u razgovoru sa Trampom govori mi da, uprkos tome što njegove poteze mahom kritikuju, između ostalog i na međunarodnoj sceni i u sferi ekonomije, on je pažljiv čovek, koji ume da sluša i da reaguje na argumente koje mu navodite. Sve mi to daje osnov da verujem da dijalog može biti konstruktivan - precizirao je.

Putin smatra i da su susreti sa Trampom izuzetno korisni, ali da je najvažnije da unutarpolitička situacija u SAD omogući da ti susreti budu realizovani.

- Sretali smo se na međunarodnim terenima. Naravno, to ne daje toliko mogućnosti da se posvetimo rusko-američkim odnosima. Ali generalno gledano, smatram da su ti susreti korisni. Pitanje je samo koliko unutarpolitička situacija u SAD omogućava da to bude izvedeno - dodao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading