Brajan Balard lobirao kod Trampa da bi se sastao sa Tačijem!

Autor: Tanjug

Svet

08.06.2018

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od glavnih sakupljača sredstava za predsednika SAD Donalda Trampa, Brajan Balard lično je lobirao kod američkog predsednika u aprilu u ime kosovske vlade, piše portal Politiko.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Balard je kratko razgovarao sa Trampom o odnosima sa Kosovom i napomenuo zahtev kosovskog ambasadora da se američki predsednik sastane sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, navedno je u podnesku američkog Minsitarstva pravosuđa. 

- To je bio kratak deo veoma kratkog razgovora - rekao je Balard u jednom intervjuu.

Do susreta je došlo 20. aprila dok je Tramp bio Mar-a Lagu, a bili su prisutni i Džoni Distefano, ključni Trampov pomoćnik i penzionisani general-potpukovnik Kit Kelog, sadašnji savetnik za nacionalnu bezbednost potpredsednika Majka Pensa.

Prištinski Zeri, naime, objavio je ranije da je predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izdvojiio više od pola miliona evra za lobistu, koji će mu ugovoriti susret sa Trampom.

Od lobista, koji zastupaju strane vlade ili političke partije, zahteva se da otkriju za koga lobiraju, za razliku od onih koji zastupaju domaće interese. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Iako se članovi Kongresa i zvaničnici administracije redovno pojavljuju u takvim izveštajima, neobično je da se predsednik pojavljuje u jednom od izveštaja. 

Međutim, Balard, koji je otvorio vašingtonsku kancelariju nakon Trampovog izbora, izgradio je reputaciju kao mali broj lobista sa ličnim odnosima sa predsednikom, navodi portal.

Balard je izgradio značajnu inostranu praksu od osnivanja kancelarije prošle godine u Vašingtonu, lobirajući za klijente, uključujući vlade Azerbejdžana, Dominikanske Republike, Kosova, Katara i Turske, prenosi Politiko. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading