SIRIJSKA DRAMA, NOVI ČIN: NATO sprema još jedan "napad lažnom zastavom", ČEKA SE ODGOVOR RUSA

Autor: Tanjug

Svet

22.05.2018

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkriće NATO opreme za zaštitu od hemijskog oružja od strane sirijske armije i članova Ruskog centra za pomirenje u Siriji na teritorijama koje su nedavno oslobođene od terorista ukazuje da je Zapadna alijansa, predvođenja SAD, planirala još novi napad "lažnom zastavom", smatraju analitičari.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako piše internacionalni Sputnjik, gas maske i ostala oprema za zaštitu od hemijskog napada koja je pronađena u ponedeljak, mogla je da posluži kao lažni izgovor za nove optužbe protiv legitimne vlade Bašara el Asada.

 

 

Takvo mišljenje izneo je penzionisani brigadni general iz Libana Amin Htet.

- U skladištima je pronađena oprema koja je povezana sa hemijskim napadom. To ukazuje da je potencijalni incident koji uključuje opremu za zaštitu od hemijskog napada pažljivo planiran od strane NATO država, kao i militanata koji bi dali sve da njihov naum uspe. NATO države, pre svih Sjedinjene Američke Države organizuju ovakve provokacije kako bi imali izgovor za dalje optužbe protiv sirijske vlade - naveo je Htet.

Nezavisno od opreme za zaštitu od hemijskog napada, dodao je on, ono što je u ponedeljak pronađeno u Homsu jasno ukazuje da snabdeva teroriste oružjem.

- Američka i francuska armija su ilegalno u Siriji. NATO koji je nastao kao defanzivni blok, postao je agresorska organizacija - dodao je on.

 

 

Podsetimo, Andrej Nekipelov iz Ruskog centra za pomirenje u Siriji naveo je da je ta organizacija otkrila ogromnu količinu naoružanja i opreme u Homsu, među kojima su bile američke antitenkovske rekete, eksploziv, gas maske i druga oprema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading