JAPANSKI PREMIJER ŠINZO ABE: Predložiću Putinu novi plan saradnje

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

19.05.2018

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Japanski premijer Šinzo Abe izjavio je da želi da razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o uvođenju novog plana o saradnji Japana i Rusije i postizanju napretka u bilateralnom mirovnom sporazumu.

RepublikaFoto: Tanjug
Ima plan: Šinzo Abe

- Nadam se napretku u najvažnijem zadatku, a to je postizanje mirovnog sporazuma. Naš stav je da je to neophodno postići rešavanjem pitanja pripadnosti Kurilskih ostrva, ali taj proces traje već 70 godina. To je sasvim nenormalna situacija i taj stav imamo i Putin i ja - rekao je on.

On je naveo i da je pre deset godina smislio predlog o saradnji u vidu plana u osam tačaka i sada se ti projekti već uvode. 

- Imam nameru da na predstojećem sastanku sa predsednikom Putinom razgovaram o tome dokle smo stigli u sprovođenju ovog plana - rekao je Abe gostujući na kanalu "Rusija 1".

Kako je najavljeno, tokom posete Rusiji 25. i 26. maja Abe će stupiti u kontakt i sa Međunarodnom svemirskom stanicom, na kojoj se trenutno nalaze predstavnici Rusije, SAD, ali i Japana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading