(VIDEO) PUTINOV "KORTEŽ" ZGAZIO TRAMPOV "KADILAK": Uporedili su limuzine najvećih lidera sveta!

Autor:

Svet

14.05.2018

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki novinar Tom O'Konor uporedio je "kadilak" predsednika SAD Donalda Trampa i novi automobil predsednika Rusije "kortež".

RepublikaFoto: youtube.com/Agas Channel
Ruska limuzina "prešišala" Trampovu!

O'Konor u svom članku za magazin Njusvik piše da, bez obzira na to što predsednici imaju "prilično interesantne odnose" koji su u suprotnosti sa spoljnom politikom SAD, Donalda Trampa i Vladimira Putina vezuje ljubav prema limuzinama visoke klase.

Prilikom analize ruskog automobila "kortež" autor teksta navodi da limuzina ima neke sličnosti sa britanskim "rols rojsom fantomom" i "rols rojsom duhom".

U isto vreme rusko vozilo ima jači motor V12, dok Trampov ima V8. Američka limuzina, koja je nazvana "zver", za pola tone je teža od ruske.

Foto: youtube.com/Agas Channel
Trampova limuzina deluje zastarelo...

Kako se navodi u tekstu, ruski automobil od 800 konjskih snaga je dobio naziv "Aurus", koji je složenica dve reči - latinske "aurum", što znači zlato, i "rus", što predstavlja Rusiju.

Putinov "Aurus" je pun novih tehnologija za telekomunikaciju i zaštitu, priznaje autor članka. Međutim, on iz nekog razloga sumnja da po svojoj efikasnosti ti instrumenti prevazilaze stari, ali "vrlo snažni" Trampov automobil. 

U tekstu se navode podaci televizije Foks njuz prema kojima će nova verzija "Zveri", koja se može pojaviti već ovog leta, u mnogim karakteristikama biti moćnija od svog prethodnika iz garaže Bele kuće. Za izradu novog automobila potrošeno je skoro 15 miliona dolara.

Tokom ceremonije inauguracije 7. maja Putin se prvi put nije provozao "mercedesom", već limuzinom ruske proizvodnje projekta "Kortež". Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov je posle toga izjavio da Putin namerava da i dalje koristi taj automobil.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading