ERDOGAN U LONDONU: Velika Britanija pravi prijatelj Turske

Autor: Tanjug

Svet

13.05.2018

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas, na početku trodnevne posete Velikoj Britaniji, da je ta zemlja "saveznik, strateški partner, ali i pravi prijatelj" Turskoj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan u trodnevnoj poseti Velikoj Britaniji

Erdogan je, govoreći na forumu Tatli dil o tursko-britanskim odnosima u Londonu, istakao da je britanska vlada u julu 2016. godine odmah osudila pokušaj državnog udara usmeren protiv njega, i dodao da Turska "nikada neće zaboraviti tu solidarnost", prenosi AP.

Prema njegovim rečima, bilateralna saradnja dve zemlje je porasla, naročito od održavanja referenduma u Turskoj kojim je veća izvršna moć data predsedniku.

On je ocenio i da se duboke veze dve zemlje najbolje vide u trgovini i zajedničkom cilju - povećanju obima trgovine sa 16 na 20 milijardi dolara, ali i saradnji u oblasti odbrambene industrije.

U okviru posete, Erdogan će se u utorak sastati sa britanskom premijerkom Terezom Mej i kraljicom Elizabetom, a kako je rekao uoči puta, sa Mej će razgovarati o bilateralnim, regionalnim i međunarodnim temama.

Između ostalog, razgovaraće se o poslednjim dešavanjima na Kipru, kao i o "zajedničkom akcionom planu" na Bliskom istoku, posebno u Siriji, Iraku i Iraku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading