Nemački Špigl žestoko napao Trampa: VREME JE DA SE EVROPA PRIKLJUČI OTPORU AMERICI

Autor: Tanjug

Svet

12.05.2018

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački nedeljnik "Špigl" je na odluku američkog predsednika Donalda Trampa o izlasku iz nuklearnog sporazuma s Iranom reagovao naslovnom stranom sa likom koji podseća na Trampa i sa podignutim srednjim prstom poručuje: "Zbogom, Evropo!"

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donosi čudne odluke: Donald Tramp

"Hafington post" navodi da je ovaj broj "Špigla" izašao u petak i da je već izazvao lavinu komentara, a da je sliku naslovne strane na Tviteru retvitovao i francuski ambasador u SAD Žerar Aro.

Otpor Americi

Naslovnu stranicu, koju je uradila umetnica Edel Rodrigez, prati oštro napisani urednički tekst pod nazivom "Vreme je da se Evropa priključi otporu", u kojem piše da je "pametni otpor neophodan, koliko god tužno i apsurdno to zvučalo: Otpor Americi".


Prema oceni nemačkog nedeljnika, "Trampov renome zasnovan je na mitovima o američkom heroju", ali žene zapravo ne žude za njim, on nije vešt biznismen i nema strategiju.

- Tramp je jedino uspešan u uništavanju. I to je ono što on radi - piše u članku koji potpisuje Klaus Brinkbeumer.

Kraj prijateljstva

U njemu se navodi da Trampova odluka da se povuče iz iranskog nuklearnog spoarzuma "predstavlja privremenu suspenziju transatlantskog savezništva" i da šef Bele kuće donosi "haos tamo gde je pre vladao red"“.

- Naš odnos sa SAD trenutno ne može da se nazove prijateljstvom. Zapad kakvog smo smo znali više ne postoji. Nemoguće je prenaglasiti ono što je Tramp razbio za poslednjih 16 meseci - navodi se u članku nemačkog magazina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading