ZVANIČNO: Ameri otvaraju ambasadu u Jerusalimu - ALI BEZ TRAMPA!

Autor: Tanjug

Svet

08.05.2018

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otvaranju ambasade SAD u Jerusalimu sledeće nedelje neće prisustvovati ni američki predsednik Donald Tramp, niti potpredsednik Majkl Pens.

RepublikaFoto: pixabay.com
Jerusalim

Bela kuća je saopštila da Tramp šalje delegaciju na visokom nivou koja će prisustvovati ceremoniji otvaranja ambasade, što će, kako prenosi AP, označiti i zvanično američko priznanje Jerusalima za prestonicu Izraela.

Delegaciju će predvoditi zamenik državnog sekretara Džon Salivan. U delegaciji će biti ministar finansija Stiven Mnučin, kao i ćerka i zet američkog predsednika, Ivanka Tramp i Džared Kušner.

Američka ambasada u Jerusalimu biće otvorena 14. maja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Gradska opština Jerusalima postavila je ranije danas putokaze na putu ka lokaciji nove američke ambasade, koja će biti prebačena u taj grad naredne nedelje.

Gradonačelnik Nir Barkat postavio je prve putokaze u južni deo grada, a na njima piše Američka ambasada na engleskom, hebrejskom i arapskom, preneo je AP.

Do premeštanja američke ambasade dolazi nakon što je Tramp priznao Jerusalim za prestonicu Izraela u decembru prošle godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading