Evo kako Sovjetske železnice prave problem NATO-u

Autor: sputniknews.com

Svet

01.05.2018

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Železnice Letonije, Litvanije i Estonije predstavljaju problem za premeštanje snaga NATO-a, zaključio je Institut za savremeni rat.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: ilustracija

- Ova nepodudarnost znači da će vozovi koji prevoze vojnu tehniku i municiju iz velikih baza NATO-a u Nemačku ili Poljsku morati da prevoze svoj teret na vagonima koji su prilagođeni ruskim prugama ili ga isporučuju do lica mesta na teretnim kamionima. Ova varijanta zahteva ne samo značajne vanredne troškove, već i obučeni personal i značajne vojne resurse - navodi se u izveštaju.

NATO se od 2016. godine pridržava zvanične strategije obuzdavanja Rusije, a u Poljskoj i na Baltiku je Alijansa razmestila dodatne bataljone.

U decembru 2016. godine počelo je prebacivanje snaga iz Nemačke u Poljsku, za vreme koje su američki vojnici oštetili oklopnu tehniku. Na putu iz nemačke luke Bremerhafen vozila su udarila u most, koji je bio niži nego što se pretpostavljalo, piše "Volstrit džurnal".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading