LJUBAV KOD TRAMPA NE PALI! Uzalud ga Makron ubeđivao da se pridržava sporazuma

Autor: Tanjug, Republika

Svet

26.04.2018

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski predsednik Emanuel Makron kaže da možda nije uspeo da ubedi predsednika SAD Donalda Trampa da se pridržava međunarodnog sporazuma s Iranom. "Diplomatija dodira" dva lidera, njihovi poljubci i razmenjivanje nežnosti nisu urodili plodom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp i Emanuel Makron u vreloj akciji

Tramp je, inače, ovaj sporazum nazvao "ludim", a Makron je sada istim pridevom opisao česte promene američke globalne politike.

- Moje stanovište je... da će se on odreći ovog sporazuma, iz unutrašnjepolitičkih razloga - rekao je Makron na kraju trodnevne posete SAD.

Tramp ima rok do 12. maja da odluči da li će se Vašington i dalje pridržavati ovog sporazuma, namenjenog sprečavanju Irana da se domogne nuklearnog oružja ili će ponovo uvesti sankcije Teheranu.

Predsednik SAD je oštro kritikovao sporazum s Iranom koji je potpisala administracija njegovog prethodnika Baraka Obame, ocenjujući ga "ludim".

Bi-Bi-Si navodi da je Makron u obraćanju novinarima nakon govora koji je održao studentima Univerziteta "Džordž Vašington", koristio sličan jezik opisujući česte promene u pozicijama SAD o globalnim pitanjima, uključujući klimatske promene i sporazum s Iranom.

- To može da funkcioniše kratkoročno, ali je veoma ludo srednjoročno i dugoročno - rekao je predsednik Francuske.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading