TENZIJE PONOVO RASTU: Rusija poslala nove ratne brodove ka Siriji!

Autor: blic.rs

Svet

22.04.2018

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tenzije između Rusije i Zapada zbog Sirije su se izgleda samo privremeno smirile. U Mediteran su na putu ka Siriji uplovila dva ruska ratna broda fregata "Pitlivi" i razarač "Smetlivi", prenosi britanski "Dejli star".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Fotografije ta dva ruska broda kako prolaze kroz Bosfor i Mramorno more objavili su pojedini turski sajtovi.

Pres-služba Crnomorske flote je saopštila da su brodovi ranije izvodili vojne vežbe u Crnom moru.

Oba broda su opremljena projektilima na navođenje i oni će povećati rusko vojno prisustvo u Siriji. Brod "Smetlivi" može da nosi i helikopter. "Dejli star" navodi da je prethodno jedan ruski vojni brod presretnut u Lamanšu takođe krenuo ka Siriji.

U ruskoj vojnoj bazi Tartus u Siriji može da se smesti do 11 bojnih brodova. U Siriji se trenutno nalazi oko 11.000 ruskih vojnika, a čini se da Rusija želi da još više poveća svoje prisustvo. Prošle nedelje je primećena tri teretna broda sa tenkovima i kamionima kako plove ka Siriji.

Rusko slanje brodova usledilo je nekoliko dana nakon što su američki, britanski i francuski vazdušni udari uništili nekoliko meta u Siriji, nakon navodnog hemijskog napada za koji je Zapad okrivio režim sirijskog predsednika Bašara al Asada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading