(VIDEO) STRAVA I UŽAS: RUSKI VOJNICI PRONAŠLI HEMIJSKO SKLADIŠTE TERORISTA U DUMI!

Autor: Republika

Svet

17.04.2018

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski vojnici pronašli su u sirijskom gradu Dumi skladište supstanci neophodnih za proizvodnju hemijskog oružja, saopštio je televizijski kanal "Zvezda".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ruska vojska

- Pronađene supstance, kao što su tiodihlikol, dijetanolamin, neophodne su za dobijanje sumporastog i azotastog iperita. U skladištu je pronađen i balon s hlorom, isti kao onaj koji su teroristi koristili za režiranje visokotiražne lažne priče - navedeno je u saopštenju, a preneo sputnik.

Televizijski kanal je naveo da je skladište napravljeno u podrumu stambene zgrade. Prema rečima stručnjaka jedinica za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Aleksandra Rodionova, laboratoriju su koristile terorističke organizacije koje su pod kontrolom držale ovaj grad. 

Prošle sedmice, agencija Sana je saopštila da je sirijska armija u naselju Aftris u Istočnoj Guti pronašla skladište s opremom neophodnom za pripremu otrovnih supstanci.

Zapad je ranije optužio Damask za hemijski napad na sirijski grad Dumu u Istočnoj Guti, što je SAD, Velikoj Britaniji i Francuskoj poslužilo kao izgovor za raketni napad na Siriju 14. aprila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading