Tatine vaspitne metode, loš brak i mržnja prema Trampu: OVO SIGURNO NISTE ZNALI O MEGAN MARKL

Autor:

Svet

15.04.2018

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Interesovanje za buduću suprugu princa Harija ne jenjava već mesecima, pa tako mnogi s nestrpljenjem iščekuju knjigu o njenom životu autora Endru Mortona. Evo šta biografija otkriva o lepoj Amerikanki.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Princ Hari i Megan Markl

Porodične i rasne tenzije obeležile su njeno detinjstvo

Megan je ćerka razvedenih roditelja, Afroamerikanke Dorije Ragland i belca Tomasa Markla, koji iz prvoga braka ima dvoje dece. Megan dakle s očeve strane ima polusestruIvon Samantu i polubrata Tomasa Džuniora. Već i prenjenog dolaska na svet situacija nije bila idealna. Bivša porodica Tomasa Markla nije prihvatala Doriju pa su je često vređali na rasnoj osnovi. Situacija se dodatno pogoršala rođenjem Megan. Njena polusestra Ivon često je bila ljubomorna jer je beba bila u centru očeve pažnje. Takvi su se odnosi nastavili i tokom Meganinog odrastanja.

Otac imao zanimljive vaspitne metode

U knjizi se polubrat Megan Markl prisetio jedne anegdote iz detinjstva koja je otkrila zanimljive vaspitne metode njihovog oca. Naime, dok je Megan još bila sasvim mala, njen polubrat je imao običaj da pozove društvo kod sebe pa bi neretko pušili marihuanu. To se naravno nije svidelo njegovom ocu. Kako bi sprečio dečke da puše blizu Megan, poslužio se, blago rečeno, zanimljivom metodom. Praznu bebinu pelenu napunio je pudingom od čokolade i počeo da jede sadržaj. Pritom je uverio tinejdžere da radi nešto odvratno i oni se više nisu pojavljivali u njegovoj kući.

Velik uzor Megan Markl - princeza Dajana

Megan je oduvek idealizovala princezu Dajanu, a jako ju je pogodila njena smrt. Morton u knjizi tvrdi kako je tada 16- godišnja Megan u školi gledala sahranu i plakala. Ističe i kako joj je Dajana bila uzor u humanitarnom radu, a manje joj je bila zanimljiva zbog kraljevskog statusa.

Zanimanje za politiku

Još od rane dobi Megan je bila politički angažovana. Bila je vrlo aktivna u školskim debatama, pratila je sve izbore, a posebno predsedničke. Organizovala je proteste oko škole ako nešto, prema njenom mišljenju, nije bilo pošteno.

Osim glumom, bavila se diplomatijom

Tokom studiranja na prestižnom fakultetu "Northwestern" jedan semestar Megan je provela u Argentini gde je radila u američkoj ambasadi. U to vreme odlučila je svoje glumačke planove da stavi na stranu i posveti se međunarodnim odnosima. "Bila sam u potpuno drugačijem svetu i onda sam odjednom uskočila u ovaj u kojem sam danas", ispričala je jednom prilikom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Nikada nije volela Donalda Trampa

Tokom probijanja na glumačkoj sceni mlada Megan prihvatala je razne ponude i odlazila na svakojake audicije. Tako je završila i u nekoliko epizoda popularnog šoua "Deal or No Deal". Njena uloga je bila da donese kovčeg s novcem pobedniku.

Zanimljivo je kako je na set često znao da dolazi i Donald Tramp i upoznavati mlade devojke. Ali Megan je takve situacije uvek izbegavala. Njeni saradnici naglašavaju da je lepa brineta uvek savesna u poslu, a u privatno vreme se zna opustiti i zabaviti.

Njen prvi brak bio je pun sukoba i svađa

Trevora Engelsona, prvog supruga s kojim je braku bila dve godine, Megan Markl upoznala je na setu, na kojem su oboje započinjali svoje karijere. Ona kao glumica, a on kao producent. Dok je njen put išao malo teže, on se brzo probio u branši. Upravo zato dolazilo je i do svađa i sukoba. Navodno Trevor nije smatrao Megan dovoljno spremnom za ulogu u jednom od svojih filmova. Isto tako, njih dvoje karakterno su jako različiti. Ona je perfekcionista, a on bi često znao da dolazi nespreman i neuredan na posao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Brak je završila na vrlo neuobičajen način

Godinu dana nakon što je dobila ulogu u seriji "Suits" Megan i Trevor su odlučili da se venčaju. Ceremonija je održana na Jamajci, a za venčanje je obukla žuti bikini na tufne. Učestala druženja s novim društvom te sve veći sukobi sa suprugom doveli su do razvoda braka. Bračna idila trajala je samo dve godine. Kako bi prestala da misli na ljubavni krah i bivšeg supruga, Megan je odlučila da se reši svih stvari koje su je podsećale na Trevora. Zato mu je venčani prsten poslala poštom, a bacila je sve kućne aparate koje su dobili na poklon.

Prvi izlazak u javnost osmislio je princ Hari

Mesecima su se skrivali i čuvali svoju ljubav od javnosti i medija, a onda je došao čas da obelodane svetu koliko se vole. Prvi zajednički izlazak princa Harija i Megan Markl osmislio je sam princ. On je bio taj koji je poželio da to bude upravo na "Invictus Games" u Torontu. Srećni, nasmejani i držeći se za ruke 28. septembra prošle godine potvrdili su svoju romansu.

Megan se dugo pripremala za čajanku s kraljicom

Upoznati kraljicu Elizabetu velika je stvar, a kada dolazite kao devojka njemog unuka Harija, onda se od vas mnogo očekuje. Zato je Megan mesecima učila kako pravilno ispijati čaj da bi bila spremna pokazati svoje znanje pred britanskom kraljicom, inače velikomljubiteljkom čaja. Osim toga, tradicija ispijanja čaja u Engleskoj poštuje se već dugo, a pripadnici kraljevske porodice drže šoljicu pod tačno određenim uglom tako da istom rukom pridržavaju tanjirić i šoljicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading