POSLE SIRIJE UDARAMO NA SRBIJU!

Autor:

Svet

13.04.2018

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidat za državnog sekretara SAD Majk Pompeo priziva krvavi užas u Srbiji kako bi Rusiji i Putinu zadao konačni udarac!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majk Pompeo

Tokom saslušanja pred Komitetom za spoljne poslove Senata bivši šef CIA bukvalno je najavio novi rat, te je naveo da će posle Sirije krv teći i na Balkanu. Posebnu pretnju Pompeo je uputio Srbiji kako bi se konačno otarasila uticaja Rusije, koji Amerikanci tumače kao poguban.

ULJE NA VATRU

Šokantno obraćanje američkog zvaničnika dolilo je ulje na vatru koja preti da bukne u svetski rat i pokrenulo već zahuktalu ratnu mašineriju.

- Uzvratićemo svim sredstvima koje imamo, od ekonomije do interneta. Rusija je snažno angažovana u potkopavanju demokratskih vrednosti od Balkana do Latinske Amerike i mi ćemo na to odgovoriti. Uzvratićemo na negativni ruski uticaj i suzbiti ga - rekao je Pompeo.

Amerika je očajna zbog totalnog i vojnog i političkog debakla u Siriji, pa im je u planu da sledeći haos izazovu na Balkanu, Srđan Perišić, geopolitičar

Tilersonov naslednik pohvalio se ovom prilikom da je Trampova administracija na ratištu u Siriji pobila ruske vojnike, ne precizirajući o kom incidentu je reč.

- Pre nekoliko nedelja ruske snage su se susrele sa jednakim po snazi protivnikom, usled čega je nekoliko stotina ruskih vojnika poginulo. Pored toga, trenutna administracija revidirala je nuklearnu strategiju zemlje, čime je Rusija upozorena da će američke snage za obuzdavanje u Siriji biti pojačane - naveo je Pompeo, govoreći da je Bela kuća provela čitav niz mera koje su, kako je rekao, skupo koštale Vladimira Putina.

NOVO ŽARIŠTE

Geopolitičar Srđan Perišić za Srpski telegraf kaže da način na koji govori Pompeo jasno određuje Srbiju kao novo žarište posle Sirije, na kom će se SAD konačno obračunati sa Rusijom.

- Amerika je očajna zbog totalnog i vojnog i političkog debakla u Siriji, pa im je u planu da sledeći haos izazovu na Balkanu. Oni će to lako da urade preko određenih političkih aktera koji su pod njihovom kontrolom, a svi oni deluju u našem okruženju i samo čekaju signal svojih mentora za izazivanje sveopšteg haosa. To je sasvim izvesno i samo ostaje pitanje kog trenutka će se težište iz Sirije izmestiti na ove prostore - objašnjava Perišić.

Analitičar Branko Radun smatra da Pompeove reči treba uzeti za ozbiljno jer su Amerikanci više nego spremni za munjevitu akciju.

- SAD kopaju svom silom da što pre nađu novo mesto gde bi mogli da pokriju loš rezultat ratovanja u Siriji. Svesni su da to moraju uraditi munjevito i zato će sve snage preusmeriti na neki prostor gde tenzije već tinjaju, a Balkan i Srbija tu imaju najviše šanse - zaključuje Radun.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
gerasim

13.04.2018 20:19

Verovatno udaraju nosem u bulju

Opet po Srbima

13.04.2018 21:08

E kako da nece , pa i iznad Amerike ima sila. Ovo ce im biti poslednji rat koji ce ih zauvek izbrisati sa lica zemlje, neznaju amerikanci jos u sta su se upustili. Njima nece suditi Rusi i Srbi vec Bog kojem je dozlogrdilo da vekovima sabire duse nevinih a posebno dece. Ja od srca zelim da amere i njihove saveznike stignu sva njihova dela i svi njihovi zlocini, da ih svakodnevno Bog kaznjava olujama potresima i vatrom. Sramota da jedna tolika sila preti malom Srpskom narodu.. To je karakteristicno za kukavice i bednike, alkose a ne za demokratskog slobodoljubivog coveka.

Odgovori 10 1
Igor

14.04.2018 23:51

Kako i da volimo SAD i EU, kad se tako ponašaju prema nama!?! Šta je ovaj napaćeni narod kriv za bilo šta što se dešava u svetu? Ni Rusi nisu ništa bolji, kad god dodje do žarišta oni okrenu glavu i ostave nas na cedilu, a šatro smo neka ,,braća,,!!! I većina stvari nam se događaju zbog njih!