I BRITANIJA UDARA NA SIRIJU?!

Autor: Tanjug

Svet

11.04.2018

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanska premijerka Tereza Mej spremna je da dozvoli da Velika Britanija učestvuje u vazdušnim napadima u Siriji, prenose mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
I Britanija ide u rat: Tereza Mej

Tereza Mej "izgleda da je spremna" da se pridruži vojnoj akciji u Siriji bez odobrenja parlamenta, koju razmatraju Sjedinjene Američke Države i koalicione snage, prenosi Bi-Bi-Si pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom.

Izvori navode da je Mejova smatra da je potrebno da se hitno postupa.

Osim toga, ona ne želi da odlaže odluku američkog predsednika Donalda Trampa i nastoji da izbegne opstrukciju izazvanu procedurom odobravanja parlamenta.

Ranije danas lider Laborističke stranke Džeremi Korbin je zahtevao da se održi glasanje u parlamentu kako bi se dalo zeleno svetlo potencijalnom vojnom napadu na Siriju, preneo je "Skaj njuz".

Korbin je pozvao Mejovu da "pozove sve zemlje, uključujući SAD i Rusiju, kao i susedne države, za sto u Ženevi kako bi se došlo do političkog rešenja".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading