Tramp otkazao put zbog planiranja ODGOVORA za situaciju u Siriji!

Autor: Republika

Svet

10.04.2018

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp otkazao je put na Samit Severne i Južne Amerike u Limi, Peruu, zbog situacije u Siriji, izjavila je u danas portparol Bele kuće Sara Hakabi Sanders.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Predsednik Tramp neće prisustvovati osmom samitu Amerike u Limi, niti će putovati u Bogotu u Kolumbiju, kako je prvobitno zakazano. Predsednik će ostati u Sjedinjenim Državama da nadgleda američki odgovor za Siriju i prati razvoje događaja širom sveta - saopšteno je iz Bele kuće.

Na samitu u Limi će Trampa zameniti potpredsednik SAD Majk Pens.

Ceo svet nestrpljivo čeka da vidi šta je Tramp odlučio da će biti američki odgovor na hemijski napad u Dumi u Siriji.

Juče je Tramp održao sastanak sa predstavnicima vojske kako bi se dogovarali o potezu Amerike nakon hemijskog napada i naveo da postoje i veliki broj vojnih opcija. Zapadne zemlje su optužile sirijski režim da je otrovnim gasom napao civile u tom gradu koji je pod kontrolom pobunjenika. Tramp je optužio i ruskog predsednika Vladimira Putina da je delimično odgovoran za smrt civila jer pruža podršku sirijskom režimu i predsedniku Bašaru al Asadu.

Rusija je saopštila da će posledice eventualne američke vojne akcije biti nesagledive i pozvala da se najpre utvrdi da li je uopšte bilo hemijskog napada iko stoji iza njega.

Ranije danas su pojedini mediji preneli da je rusko ministarstvo odbrane izdalo naredbu da se borbena gotovost ruske crnomorske flote podigne na najviši nivo i da je izdato upozorenje za eventualni napad nakon što je primećeno da su vojni brodovi koalicionih snaga za Siriju, predvođene SAD, Velikom Britanijom i Francuskom, krenule ka Siriji. Međutim ovu vest još uvek niko nije zvanično potvrdio.

U međuvremenu je Bela kuća optužila Rusiju da je izdala obavezu koju je preuzela da će okončati sirijski program hemijskog oružja, u kontekstu napada izvedenog u Siriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading