OVO JE MOGUĆA TEMA MOGUĆEG SASTANKA KIMA I TRAMPA

Autor: Tanjug

Svet

08.04.2018

21:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Severna Koreja će prvi put reći Sjedinjenim Američkim Državama da je spremna da razgovara o denuklearizaciji Korejskog poluostrva, kada se budu sastali severnokorejski lider Kim Džong Un i predsednik SAD Donald Tramp", izjavio je danas neimenovani američki zvaničnik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Spustili loptu: Kim Džong Un i Donald Tramp

Američki i severnokorejski zvaničnici održavali su tajne kontakte nedavno, kada je Pjongjang direktno potvrdio spremnost da se održi sastanak bez presedana, rekao je za Rojters zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman.

Sve do sada, agencija podseća, Vašington se uglavnom oslanjao na uveravanja svog saveznika Južne Koreje u namere Kim Džong Una.

Ovaj zvaničnik nije želeo da kaže tačno kada i kako se dogodila komunikacija SAD i Severne Koreje, ali je naveo da su dve strane imale višestruke direktne kontakte.

Najavljeni sastanak dvojice lidera planiran je za maj, ali još nije poznata lokacija susreta.

Pitanje je kako će Severna Koreja definisati pojam denuklearizacije, a od koje Vašington očekuje da Pjogjang napusti svoj program nuklearnog oružja, naveo je Rojters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading