FASCINANTNO OTKRIĆE: Da li je konačno pronađen avion Amelije Erhart?

Autor:

Svet

28.01.2024

23:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi trag u potrazi za Amelijom Erhart

FASCINANTNO OTKRIĆE: Da li je konačno pronađen avion Amelije Erhart?

Foto: www.profimedia.rs


Američka istraživačka kompanija "Dip si vižn" saopštila je da postoji mogućnost da su pronašli olupinu aviona kojim je 1937. godine upravljala Amelija Erhart, prva žena pilot koja je preletela Atlantski okean, piše američki dnevnik "Volstrit žurnal".

Direktor kompanije Toni Romeo izrazio je uverenje da je na sonarnom prikazu objekat u obliku aviona i da je to letelica "Lokhid 10-E Elektra".

"Mislimo da je to njen avion, ali ne možemo to tvrditi sa sigurnošću", rekao je Romeo. On je naveo da planira da se vrati na lice mesta kako bi dobio jasniju sliku nepoznatog objekta.


Amelija Erhart - Avanturistički duh i nestanak

Erhartova je nestala 2. jula 1937. godine kada je pokušala da postane prva žena koja će preleteti oko zemljaske kugle. Poslednji put je viđena na Papui Novoj Gvineji i nestala je nedaleko od ostrva Haulend na Pacifiku. Proglašena je mrtvom 5. januara 1939. godine. NJen nestanak intrigirao je Amerikance decenijama.

Kompanija za okeansko istraživanje "Nautikos" pokretala je tri ekspedicije za pronalazak njenog aviona između 2002. godine i 2017. godine i svaki put nije bilo uspeha.

Ova mogućnost novog traga u potrazi za Amelijom Erhart budi nadu da bi misterija njenog nestanka mogla biti rešena. Ukoliko se potvrde pretpostavke "Dip si vižn" kompanije, to bi moglo da bude jedno od najznačajnijih otkrića u istoriji vazduhoplovstva.

Značaj Amelije Erhart

Amelija Erhart je ostavila dubok trag u istoriji vazduhoplovstva kao hrabra i odlučna pilotkinja koja je postavljala nove standarde u oblasti vazduhoplovstva. Njen pionirski duh i hrabrost inspirisali su mnoge, a njen nestanak je postao predmet brojnih spekulacija i teorija tokom proteklih decenija.

Nastavak istraživanja i potraga za istinom

Iako su prethodne ekspedicije bile neuspešne, nova potencijalna otkrića pokazuju da interesovanje za sudbinu Amelije Erhart i dalje tinja. Nastavak istraživanja i potraga za istinom mogli bi da pruže odgovore na pitanja koja su decenijama intrigirala javnost i naučnu zajednicu.

U svakom slučaju, ovo otkriće otvara nova pitanja i podstiče dalje istraživanje, a ukoliko se pokaže tačnim, moglo bi da pruži konačan odgovor na sudbinu Amelije Erhart i njenog aviona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading