ŠTA ĆE ZAPAD REĆI NA OVO? Kolinda prva čestitala Putinu pobedu

Autor: Hina, Republika

Svet

19.03.2018

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović prva je zapadna državnica koja je čestitala izbornu pobedu ruskom kolegi Vladimiru Putinu. Štaviše, Kitarevićeva je poručila kako se nada da će Putin uskoro posetiti Hrvatsku.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ

BBC i agencija Frans Pres tvrde da ruskom predsedniku do Kolinde, još nije stigla niti jedna čestitka sa Zapada. Dosad su mu čestitali predsednici Srbije, Kine, Kazahstana, Belorusije, Kube, Venecuele...

Kolinda Grabar-Kitarović je u poruci Putinu poručila kako joj je "osobito zadovoljstvo u ime državljana Republike Hrvatske i u osobno ime" da čestita na pobedi na predsedničkim izborima.

- Za unapređenje i jačanje odnosa između Republike Hrvatske i Ruske Federacije, koje vežu i snažne istorijske veze, postoje dobri uslovi i dobra perspektiva - napisala je hrvatska predsednica i dodala kako je uverena da će oni biti iskorišćeni za "ostvarivanje plodonosne saradnje u celom nizu područja važnih za dobrobit naših građana".

Grabar-Kitarović prošle je godine bila u službenoj posetu Rusiji. 

- Izražavam nadu kako će se Vaš uzvratni poset Republici Hrvatskoj moći ostvariti u skoroj budućnosti - kazala je hrvatska predsednica u čestitki.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading