OZLOGLAŠENI ukrajinski pilot pronađen MRTAV U STANU!

Autor: b92.net, Republika

Svet

19.03.2018

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski pilot Vladislav Vološin, koga je Rusija optužila da je oborio malezijski avion MH17 iznad Ukrajine, pronađen mrtav u stanu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: ilustracija

Naime, 17. jula 2014. boing 777 na letu MH17 poleteo je iz Amsterdama prema malezijskom glavnom gradu Kuala Lumpuru. Avion se iznenada srušio i pri tome su poginuli svi putnici i članovi posade, ukupno 298 ljudi.

Ova se nesreća dogodila samo nekoliko meseci nakon misterioznog nestanka još jednog malezijskog aviona MH 370.

U to su vreme ukrajinska vlada i proruski pobunjenici bili u velikom oružanom sukobu, pa su se krivci za obaranje ukrajinskog aviona "tražili s druge strane". 

Nakon 15 meseci istrage, holandska bezbednosna služba objavila je da je jedna raketa zemlja-vazduh, marke BUK, ruske proizvodnje pogodila avion. 

Odmah se pretpostavilo da su je ispalili ruski vojnici ili proruski pobunjenici, pogrešno misleći da se radi o ukrajinskom borbenom avionu. No, Rusi su odmah ponudili svoje objašnjenje, tačnije više objašnjenja. 

Jedno od njih je i da je malezijski avion oborio ukrajinski pilot Vladislav Vološin, koji je međutim, tvrdio da je sve vreme žrtva ruske propagande. 

Vološin je bio kapetan-pilot "suhoja 25" ukrajinske vojne avijacije i imao je 29. godina kada je oboren malezijski Boing 777. 

Izveštaji lokalnih medija navode da je Vološin nađen mrtav u svom stanu u Mikolajivu, s ranom od metka. Pokrenuta je istraga o mogućem ubistvu, ali nije isključena ni opcija da se pilot ubio. 

Kako prenosi Dejli mejl onlajn, prijatelji pilota govorili su da je u poslednje vreme bio u depresiji, a navodi se i da je pucanj čula Vološinova supruga, koja je odmah dotrčala i pozvala Hitnu pomoć. Međutim, kada su stigli, samo su konstatovali smrt.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading