MI SMO SILA, NE PRODAJEMO SE ZA NEKOLIKO KOBASICA: Putin objavio kandidaturu za predsednika, pa poslao PREJAKU poruku Zapadu i Americi

Autor:

Svet

17.12.2023

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je optužio zapadne zemlje da nastoje da uruše socijalni uticaj Rusije i pozvao "otadžbinske snage" da udruže napore pred "istorijskim zadacima" koje Moskva mora da odradi

MI SMO SILA, NE PRODAJEMO SE ZA NEKOLIKO KOBASICA: Putin objavio kandidaturu za predsednika, pa poslao PREJAKU poruku Zapadu i Americi

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin objavio je i zvanično kandidaturu za još jedan mandat.

Putin se tim povodom obratio biračima poručivši da će Rusiju i posle izbora u martu 2024. godine učiniti samostalnom i suverenom silom.

- Rusija će biti samostalna i suverena sila ili je neće biti - izjavio je Putin pred visokim zvaničnicima vladajuće stranke Jedinstvena Rusija na kongresu koji daje podršku njegovoj kandidaturi za još jedan mandat.

- Rusija se ne može, poput nekih zemalja, odreći  sopstvenog suvereniteta za nekoliko kobasica i postati nečiji satelit - rekao je očito aludirajući na Ukrajinu.

Putin je optužio zapadne zemlje da nastoje da uruše socijalni uticaj Rusije i pozvao "otadžbinske snage" da udruže napore pred "istorijskim zadacima" koje Moskva mora da odradi.

- S celim ruskim narodom, obranimo suverenitet, slobodu, sigurnost Rusije, sve što nam je drago, našu istoriju, kulturu, vrednosti i naše tradicije - poručio je.

Rusija je pod nizom sankcija zapadnih zemalja zbog agresije na Ukrajinu, a Putin je prošle nedelje najavio da će ponovo ući u trku za predsednika na izborima u martu 2024. što je njegov peti mandat.

Gotovo niko i ne sumnja u to da će Putin pobediti jer opozicije njemu gotovo i da nema.

Predsednik stranke Jedinstvena Rusija, bivši predsednik Dmitrij Medvedev, obećao je u nedelju da će stranka "učiniti sve" da podrži kandidaturu Vladimira Putina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading