IZRAEL NEMA NAMERU DA STANE DOK POTPUNO NE UNIŠTI HAMAS: Planira se rat od najmanje GODINU DANA, najgore JOŠ NIJE POČELO!

Autor:

Svet

01.12.2023

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrael planira dugotrajnu vojnu kampanju protiv palestinske militantne grupe Hamas, koja bi mogla da traje više od godinu dana, sa najintenzivnijom fazom koja bi mogla da počne početkom 2024. godine, prema izvorima Fajnenšel Tajmsa

IZRAEL NEMA NAMERU DA STANE DOK POTPUNO NE UNIŠTI HAMAS: Planira se rat od najmanje GODINU DANA, najgore JOŠ NIJE POČELO!

Foto: Tanjug/AP

Ova strategija uključuje duboki upad na jug opkoljenog Pojasa Gaze. Glavni ciljevi Izraela su eliminacija tri glavna lidera Hamasa: Jahje Sinvara, Mohameda Deifa i Marvana Ise.

Jedan od sagovornika FT-a je izjavio: “Ovo će biti dug rat. Nismo ni na pola puta do postizanja ciljeva”. Prema izveštajima, “operacija visokog intenziteta” će trajati mesecima, nakon čega će uslediti faza “tranzicije i stabilizacije” sa smanjenim vojnim intenzitetom. Za razliku od prethodnih izraelskih vojnih operacija i ratova, ovog puta ne postoji jasan krajnji cilj.

Izraelska vojska je obnovila borbena dejstva protiv Hamasa u Pojasu Gaze, sa serijom vazdušnih napada na ciljeve ove militantne grupe. Takođe tvrde da je Hamas prekršio uslove privremenog primirja, ispalivši raketu prema izraelskoj teritoriji neposredno pred isticanje primirja jutros u šest sati po lokalnom vremenu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading