KIM DŽONG UN NAREĐUJE VOJSCI DA BUDE SPREMNA: Šta ovo treba da znači? NOVI POTEZ KIM DŽONG UNA ODJEKNUO U SVETU KAO BOMBA!

Autor:

Svet

01.12.2023

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severnokorejski lider Kim Džong Un nedavno je pozvao vojsku Severne Koreje da bude u potpunosti spremna da odgovori na bilo kakvu provokaciju neprijatelja.

KIM DŽONG UN NAREĐUJE VOJSCI DA BUDE SPREMNA: Šta ovo treba da znači? NOVI POTEZ KIM DŽONG UNA ODJEKNUO U SVETU KAO BOMBA!

Foto: Tanjug/AP

Kim Džong Un

Ovo saopštenje stiglo je nakon najave da će Severna Koreja rasporediti jače oružane snage i novo oružje duž granice sa Južnom Korejom. Kim je, tokom posete komandi vazdušnih snaga Severne Koreje, izneo smernice za unapređenje borbenih sposobnosti vojske, što je prenela novinska agencija KCNA. On je naglasio operativne i taktičke mere za suprotstavljanje "svakoj vojnoj provokaciji i pretnji neprijatelja odmah i snažno". Takođe, Kim je pohvalio vazduhoplovne snage za njihovu "potpunu spremnost za izvršavanje borbene misije" pod svim uslovima.

Tenzije na Korejskom poluostrvu su povećane nakon što je Severna Koreja lansirala vojni satelit prošlog meseca, što je dovelo do suspenzije ključne klauzule u međukorejskom vojnom sporazumu iz 2018. godine od strane Južne Koreje. Oštru osudu ovog čina izrazile su Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici, a Pjongjang je nakon toga najavio da će lansirati više vojnih satelita. SAD su čak uvele nove sankcije Severnoj Koreji zbog ovog događaja, dok je i Južna Koreja uvela sopstvene sankcije.

Na fotografijama koje su objavili državni mediji, može se videti Kim Džong Un i njegova ćerka kako posmatraju let aviona, oboje obučeni u duge kožne jakne. Ovo je retka prilika da se vidi Kimova ćerka u javnosti, te je ovo svakako neobičan detalj ove vesti.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading