ORBAN OPET O IZBEGLICAMA: Obaveza prihvatanja migranata uništila bi Mađarsku

Autor: Tanjug

Svet

11.03.2018

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da vidi "neposrednu opasnost" od toga da Mađarska postane "destinacija za migrante" i upozorio da bi obaveza prihvatanja migranata finansijski "uništila državu".

RepublikaFoto: youtube.com/ Echo Televízió
Ne prihvata izbeglice: Viktor Orban

- Moramo da govorimo otvoreno. Ili ćemo da potrošimo novac na razvoj ili na izgradnju raja za migrante - upozorio je Orban, prenosi agencija MTA.

On je rekao da Evropska unija pravi plan u okviru kojeg će Mađarska biti obavezana "da prihvati najmanje 10.000 migranata".

Orban je istakao i da "imperija" američkog milijardera mađarskog porekla, Džordža Soroša, radi na tome da Evropu učini "kontinentom za migrante" i da će ona "napasti svakoga ko te napore ometa; ne samo Mađarsku, nego i Češku i Slovačku."

- Neki pokušavaju da prepune Mađarsku migrantima kako bi se država promenila na način na koji su se mnoga mesta u Evropi pomenila - rekao je on.


Naglasio je da prihodi u mađarskoj ekonomiji treba da budu potrošeni "na Mađare, na mlade građane Mađarske, penzionere i na mađarske opštine, pre nego na migrante iz drugih zemalja".

- Hajde da se odupremo, da zaštitimo Mađarsku i hajde da imamo nacionalnu vladu koja će se zauzeti za državu - rekao je Orban, ukazujući na nadolazeće parlamentarne izbore u toj zemlji, navodi agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading