TRAMPOV BIVŠI GURU SAVETUJE LEPENOVU KAKO DA POBEDI NA IZBORIMA

Autor: Tanjug

Svet

10.03.2018

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ektremno desničarska partija Francuske Nacionalni front najavila je danas na Tviteru obraćanje bivšeg glavnog stratega Bele kuće Stiva Benona u kongresu partije u gradu Lilu gde pristalicama te partije šalje poruku da je pobeda moguća i kako do nje doći, prenosi evropski portal "Politiko".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dobila pojačanje: Marin Le Pen

Benon koji je bio vođa izborne kampanje aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa, osmislio Trampovu zabranu za ulazak u SAD putnika iz šest većinski muslimanskih zemalja i koji podržava ideju izgradnje zida na granici sa Meksikom, trenutno se nalazi na turneji po Evropi tokom koje je posetio Italiju u jeku parlamentarnih izbora u toj zemlji prošlog vikenda.

Benon je tada naglasio da bi stvaranje koalicije između Pokreta pet zvezdica, usmerenog protiv establišmenta, i antiimigrantske nacionalističke Partije (Severna) Liga bilo "fantastično" i da bi to "preplašilo Brisel i pogodilo ga u srce".

Francuski list "Le Mond" preneo je navode portparola stranke Sebastjana Šenua da Benon u svom današnjem obraćanju u kongresu stranke Nacionalni Front šalje poruku njenim pristalicama da "je pobeda moguća" i "kako do nje da stignu", navodi "Politiko".


Stranka Nacionalni front čija liderka Marin le Pen je izgubila na prošlogodišnjim predsedničkim izborima u toj zemlji, od tada je izgubila podršku među građanima, prema anketama.

Očekuje se da Le Pen otkrije novo ime za stranku na kongresu koji će trajati i sutra, navodi "Politiko".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading