TOTALNI RAT? SVE ZAVISI OD NETANJAHUA, MI SMO SPREMNI: Hezbolah uputio brutalnu poruku Izraelcima

Autor:

Svet

15.11.2023

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naim Kasem je rekao da ne zna kako razmišlja premijer Izraela Benjamin Netanjahu i želi li opšti rat

TOTALNI RAT? SVE ZAVISI OD NETANJAHUA, MI SMO SPREMNI: Hezbolah uputio brutalnu poruku Izraelcima

Foto: Tanjug/AP

Zamenik lidera organizacije Hezbolah Naim Kasem rekao je, osvrćući se na dešavanja u Gazi, da Zapad mora da prizna pravo Palestinaca na postojanje.

- Stalno se pitate zašto Arapi ne priznaju pravo Izraela na postojanje. Međutim, mi se pitamo zašto Izrael i Zapad ne priznaju pravo Palestinaca da postoje na sopstvenoj zemlji? Okrenite tačku gledišta i približićete se odgovorou. Vi tražite rešenje za okupatore, a ne za one koji pružaju otpor - rekao je Kasem.

Na pitanje da li će se sukob u Gazi pretvoriti u totalni rat, Kasem je rekao kako na to niko ne može dati tačan odgovor.

- Zavisi od toga šta će se dešavati u Gazi i šta će Izrael da radi. Da li Netanjahu želi rat? Ne znamo. Sukob se ne meri samo vojnom snagom. Postoji i motivacija. Ipak, mi imamo vojnu snagu da nanesemo ozbiljnu štetu Izraelu. Sada smo naoružaniji i bolje organizovani nego 2006. godine. Izraelu bi bilo dobro da razmisli o svojim potezima - ističe Kasem.

Osvrnuo se i na gubitke izraelske vojske u ovom ratu.

- Na jugu se vode borbe i ima gubitaka s obe strane. Danas su bitke drugačije kako o oružju tako i u taktici. Čak su i izraelski gubici veći nego 2006. godine - dodao je Kasem, prenosi Klix.ba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading