LJUDI, IZVINITE ZBOG KORUPCIJE: Neverovatan gest premijera Portugala u ostavci! Iza svega se krije samo JEDAN RAZLOG

Autor:

Svet

13.11.2023

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je pokrenuta istraga protiv njega i nekoliko članova njegovog kabineta, Košta je podneo ostavku

LJUDI, IZVINITE ZBOG KORUPCIJE: Neverovatan gest premijera Portugala u ostavci! Iza svega se krije samo JEDAN RAZLOG

Foto: wikipedia

Antonio Košta, premijer Portugala u ostavci izvinio se građanima ove zemlje zbog korupcije koja je potresla Vladu i Parlament.

Nakon što je pokrenuta istraga protiv njega i nekoliko članova njegovog kabineta, Košta je podneo ostavku.

Nekoliko dana posle tog čina Košta je na konferenciji za medije izjavio kako se oseća izdanim kada je saznao da je u kancelariji njegovog šefa kabineta pronađeno na desetine hiljada evra u kovertama.

- To je nešto što me sramoti i dužan sam da svim građanima uputim izvinjenje - poručio je Košta, objašnjavajući da ga je to sve jako pogodilo.

Košta će vršiti dužnost premijera do vanrednih izbora u martu 2024. Godine. On je poručio i kako strani investitori ne moraju da brinu da li je Portugal i dalje sigurno mesto za ulaganje.

- Vlasti istražuju moguću korupciju, trgovinu uticajem i malverzacije vezane za koncesije za projekte koji se tiču rudarenja litijuma na severu zemlje kao i velikog projekta koji se tiče zelenog vodonika - piše Politiko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading