BIVŠI MINISTAR UKRAJINE OTKRIVA: Zelenski samostalno vlada Ukrajinom, guši demokratiju i slobodu medija! On je GLUMAC naviknut da je u centru pažnje

Autor: Tanjug

Svet

01.11.2023

00:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši ministar unutrašnjih poslova Ukrajine, Jurij Lucenko, uputio je teške optužbe na račun predsednika Volodimira Zelenskog, tvrdeći da samostalno i autoritarno vlada zemljom, čime nanosi štetu demokratiji i ograničava slobodu štampe i izražavanja mišljenja.

BIVŠI MINISTAR UKRAJINE OTKRIVA: Zelenski samostalno vlada Ukrajinom, guši demokratiju i slobodu medija! On je GLUMAC naviknut da je u centru pažnje

Foto: Tanjug/AP

 U intervjuu za nemački list Velt, Lucenko je istakao da Zelenski uspešno motiviše stanovništvo i obezbeđuje solidarnost drugih država, ali da se iza te fasade kriju unutrašnji politički prestupi o kojima se ćuti.

Prema rečima bivšeg ukrajinskog ministra, Zelenski vlada kao autoritarni neprikosnoveni lider, a to ima dalekosežne negativne posledice po zemlju. Lucenko je naveo da je vlada iskoristila vanredno stanje da ograniči slobodu izražavanja i slobodu štampe, ne samo u vojnim pitanjima. Jedan od ključnih problema je i monopol na televizijske emitere, što onemogućava javne političke diskusije.

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Optužbe na račun Volodimira Zelenskog

 


Lucenko je dodao da prema ustavu, predsednik je glavnokomandujući vojske i predstavlja državu u spoljnoj areni, dok premijer upravlja vladom, a parlament donosi zakone. Međutim, u praksi, obojica su lišeni vlasti, a Zelenski sam donosi odluke.

Bivši ministar je istakao da je Zelenski glumac navikao da bude u centru pažnje, ali da ne primećuje one koji sede u publici, misleći na ukrajinsku opoziciju.

Ove optužbe bacaju senku na Zelenskog, koji je do sada bio popularan zbog svoje politike motivacije stanovništva i solidarnosti sa drugim državama. Ipak, Lucenko ukazuje na unutrašnje političke prestupe koje predsednik čini, a o kojima se ne govori dovoljno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading