ŠPANIJA USTALA PROTIV IZRAELA, TRAŽE SE SANKCIJE: Poslata poruka od koje Netanjahuu neće biti dobro!

Autor:

Svet

26.10.2023

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojedini ministri u vladi Španije ne žele da Palestinci više trpe svakodnevno nasilje i ubijanje, pa zahtevaju od svoje države da promeni stav prema Izraelu

ŠPANIJA USTALA PROTIV IZRAELA, TRAŽE SE SANKCIJE: Poslata poruka od koje Netanjahuu neće biti dobro!

Foto: Tanjug/AP

Ministarka za socijalna prava u Španiji Ione Belara tražila je od države hitno uvođenje sankcija za Izrael posle svakodnevnog bombardovanja Gaze i stradanja nevine dece.

Belarra je pozvala da se izraelski premijer Benjamin Netanjahu "izvede pred Međunarodni sud pravde za ratne zločine" zbog predvodništva masakra nad Palestincima.

Belara je rekla da je Netanjahu "potpuno van kontrole" i pozvala međunarodnu zajednicu "prestane da igra kako on kaže i zaustavi ga".

- Ponavljam: ekonomske sankcije i embargo na oružje - dodala je.

U jednoj od svojih objava na društvenim mrežama, Belara je rekla da vlasti u Tel Avivu "primenjuju vrlo nasilnu politiku okupacije i aparthejda u Palestini već nekoliko decenija", dodajući da su podaci "zastrašujući" sa više od 5.000 Palestinaca koji su ubijeni.

Pozvala je na "promenu narativa" o sukobu na Bliskom istoku i osudila "volju" Izraela da uništi palestinski narod, što je dodatno pojačalo napetosti između Madrida i Tel Aviva.

Izraelska ambasada u Madridu kritikovala je Belaru zajedno s ministarkom rada Jolandom Diaz i ministrom potrošača Albertom Garzonom iz stranke Izquierda Unida zbog davanja "apsolutno nemoralnih" izjava opisujući događaje koji se odvijaju u Gazi kao genocid.

- U ovom trenutku moramo jasno da kažemo da je Izrael okupator - rekala je Belara u utorak u intervjuu koji je emitovao Catalunya Ràdio.

- Moramo podići glas da jednom zauvek zaustavimo ovaj genocid - dodala je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading