ŠIN BET NAPAO DŽAMIJU: Palestinci u neverici, kontraobaveštajci su SAZNALI ko se tu krije

Autor:

Svet

22.10.2023

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelske bezbednosne službe su u zajedničkom saopštenju navele da izraelski napad izveden na snovu obaveštajnih podataka da "teroristička ćelija planira neposredan napad", bez detaljnijeg objašnjenja

ŠIN BET NAPAO DŽAMIJU: Palestinci u neverici, kontraobaveštajci su SAZNALI ko se tu krije

Foto: Tanjug-AP

Izraelska kontraobaveštajna služba Šin Bet potvrdila je danas da su izvršeni vazdušni napadi na terorističku ćeliju kod džamije u Dženinu, na Zapadnoj obali.

Iz Šin Beta je saopšteno da je izraelsko ratno vazduhoplovstvo izvršilo udare na "podzemnu teroristićku rutu" ispod džamije u gradu Dženinu na severu Zapadne obale, gde su se sklonili pripadnici Hamasa i palestinskog Islamskog džihada, prenosi jeruslimski dnevnik Tajms of Izrael.

Izraelske bezbednosne službe su u zajedničkom saopštenju navele da izraelski napad izveden na snovu obaveštajnih podataka da "teroristička ćelija planira neposredan napad", bez detaljnijeg objašnjenja.

Šin Bet i izraelska vojska su saopštili da su teroristi koristili džamiju kao bazu za planiranje i izvođenje napada, uključujući nedavnu detonaciju eksploziva u blizini položaja izraelskih trupa duž bezbednosne barijere na Zapadnoj obali, u kojoj nije povređen nijedan vojnik.

U saopštenju se navodi i da su izraelske snage izvršile prepad na džamiju tokom velike operacije izvedene letos u Dženinu, kada su i otkriveni "teroristička infrastruktura" i naoružanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading