HAMASOV BIVŠI VOĐA OBJAVIO RAZLOG NAPADA IZRAELA! Evo šta je POZADINA jutarnjeg masakra

Autor:

Svet

14.10.2023

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U intervjuu za tursku televiziju Haberturk, Mešal, koji je sada politički lider Hamasa, istakao je da ovaj sukob nije počeo samo prethodne nedelje.

HAMASOV BIVŠI VOĐA OBJAVIO RAZLOG NAPADA IZRAELA! Evo šta je POZADINA jutarnjeg masakra

Foto: Tanjug/AP

Izrael je obećao da će reagovati na militantnu grupu Hamas koja kontroliše Gazu nakon masakra koji su izveli pre nedelju dana na izraelskoj teritoriji, u kojem je život izgubilo 1.300 ljudi, većinom civila, dok su desetine taoca zarobljeni.

U intervjuu za tursku televiziju Haberturk, Mešal, koji je sada politički lider Hamasa, istakao je da ovaj sukob nije počeo samo prethodne nedelje, već datira još od 1948. godine, prenosi Alo.

- Izrael je govorio da je njihova vojska najjača i nepobediva. Kada smo videli da su poraženi u nekoliko sati, i mi smo bili iznenađeni - rekao je Mešal.

Na pitanje o napadima Hamasovih militanata na civile, decu i starije, on je odgovorio: "Stalno smo im govorili da to ne rade. Ali u ratnim vremenima ti se incidenti mogu dogoditi. Nije li to ono što Izrael uvek govori, da nije ubio civile namerno?"

Mešal je dodao da postoji velika razlika u onome što radi Hamas u odnosu na Izrael.

- Mi smo vlasnici ove zemlje. Kada neprijatelj dođe spolja, bilo vojnici ili civili, svi su oni neprijatelji. Ko god dođe na moju zemlju u okupaciju je neprijatelj i kriv je - naglasio je bivši vođa palestinskih militanata.

On je takođe rekao da se Izrael trenutno sveti palestinskom civilnom stanovništvu u Gazi zbog poraza i da pokušavaju da isele Palestince, što je nazvao genocidom, ali da time neće "oslabiti Hamas i palestinski narod“.

- U Vijetnamu je umrlo 3,5 miliona ljudi. Počinili su genocid u Alžiru. Šta se desilo? Pobedio je Alžir, pobedio je Vijetnam - naglasio je Mešal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading