IMAJU SAMO 72 SATA: Žene poginulih Izraelaca žele spermu preminulih da bi dobile još dece! Hamasu poručuju "NEĆETE IZBRISATI SLEDEĆU GENERACIJU!"

Autor:

Svet

11.10.2023

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica Ši-Li Atari izrazila je želju da izvuče spermu svog preminulog muža Jahava, koji je ubijen tokom terorističkog napada na Kfar Gazu, da bi dobija još jedno dete.

IMAJU SAMO 72 SATA: Žene poginulih Izraelaca žele spermu preminulih da bi dobile još dece! Hamasu poručuju "NEĆETE IZBRISATI SLEDEĆU GENERACIJU!"

Foto: shutterstock

Ši-Li, koja je uspela da spasi svoj život i život njihove jednomesečne ćerke Šeje tokom napada, zatražila je da se sperma izvuče iz tela pokojnog Jahava kako bi par imao još dece.

 

Sve više je poziva žena i članova porodica poginulih koji pozivaju vladu da im dozvoli da odmah izvade spermu svojih žrtava rata. 

 

Vađenje sperme nakon smrti je moguće u roku od 72 sata, a u praksi postoji šansa za upotrebljivu spermu čak i nakon tog vremena.

"Želim seme Jahava, za koga se već zna da je ubijen, kako bih našem detetu dao još braće i sestara!", napisala je na mrežama Ši-Li Atari, čiji muž Jahav je ubijen tokom terorističkog napada na Kfar Gazu.

„Imam dvosatnu priliku za spermu mog muža Jahava koji je umro kada je žrtvovao svoj život“, napisala je ona.

"Potreban nam je sudski nalog da se lekar pusti da uzme spermu i da o tome razgovara sa Ministarstvom zdravlja, koje će razumeti hitnost i raditi na tome. Objekat trenutno nema nikakve veze sa identifikacijom, pa pokušavamo sa MZP-om, koji će jednostavno pokrenuti Jahav 16, a zatim uporediti otiske prstiju u biometrijskom sistemu i odmah znati u kojoj se ćeliji nalazi njegovo telo“.

 

Ši-Li se pridružila pozivu žena i članova porodica poginulih koji pozivaju vladu da im dozvoli da odmah izvade spermu žrtava rata:

 

„Nećemo im dozvoliti da eliminišu sledeću generaciju!  Zbog složenosti procesa spasavanja i identifikacije tela, moramo odmah da izvadimo spermu koja je pala! Postoji prozor mogućnosti od 72 sata za vađenje sperme nakon smrti, u praksi postoji šansa za upotrebljivu spermu čak i nakon 72 sata. Zahtevamo da vlada napravi brz i efikasan proces, koji će omogućiti vađenje sperme iz palih, i da motiviše određeni HML da upravlja procesom."

Dr Juval Or, direktor odeljenja za vantelesnu oplodnju u Kaplan medicinskom centru Klalit grupe, kaže: 

"Sa medicinske tačke gledišta što pre uzmemo spermu. , postoji šansa da ga koristimo u budućnosti i da od njega dobijemo embrione i trudnoću.Najbolji vremenski okvir To je 12-24 sata.Zavisi naravno od kvaliteta sperme. Neki roditelji su uspeli i do 72 sata. Zamrzavanje se vrši u ambulanti za vantelesnu oplodnju u tečnom azotu na minus 196 stepeni.I na taj način koristimo spermu i jajne ćelije i tako radimo već mnogo godina sa pacijentima“.


"Ovo nije prvi put da crpimo od muškaraca koji su umrli, muškaraca koji su izvršili samoubistvo ili su učestvovali u saobraćajnim nesrećama, radili smo takve poteze u prošlosti, čak i pre nego što je Ši-Li od nas tražila da to uradimo. Ali situacija u kojoj se nalazimo je potpuno varljiva".

"Zakon kaže da u slučaju sperme umrlog muškarca može je koristiti samo njegova partnerka i to samo godinu dana nakon njegove smrti. Državni tužilac je izdao uputstvo da je u slučaju oženjenog muškarca ili stalnog partnera dovoljno. da partner potpiše i izrazi želju da se to sprovede i da se drugi član porodice ne protivi.

" "Sa svim porodicama za koje smo u nedelju radili konzervaciju, razgovarali smo i objasnili im proceduru i pravnu stranu. Oni su našli način da se zahvale puno na objašnjenju. Mi im dajemo nadu u svom ovom crnilu. To je sve što se dešava", rekao je on. "

Čak i da se to ne ostvari, dali smo im i malu nadu, Uradili smo nešto važno". 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading