Ambasador EU u Moskvi: MOŽE BITI OPASNIJE OD HLADNOG RATA!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

15.02.2018

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador EU u Rusiji Markus Ederer upozorio je danas da bi aktuelna situacija u svetu mogla da preraste u period opasniji od Hladnog rata.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Tekst potpisa

- Apsolutno je jasno da niko ne želi povratak hladnog rata - rekao je ambasador Ederer za "Komersant" i dodao da takve spekulacije mogu da dovedu do pogrešne političke akcije.

On je ukazao na činjenicu da su tokom hladnog rata sklopljeni neki veoma važni sporazumi o kontroli oružja a da danas strane nisu u stanju da postignu nove sporazume.

Štaviše, dodao je, oni ugrožavaju postojeće, prenosi TAS S.

- Ako ne uspemo da pokušamo da minimiziramo pretnje danas, ovaj period može postati opasniji od hladnog rata - upozorio je on.


Govoreći o odnosima Rusije i EU, Ederer je rekao da trenutno nema stalnih političkih kontakata na visokom nivou, ali da ima par izuzetaka poput prošlogodišnjeg susreta visoke predstavnice EU Federike Mogerini sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovim.

Evropska unija, istakao je, rukovodi se sa pet ključnih političkih principa u odnosu prema Rusije od kojih jedan ukazuje na potrebu za selektivnom interakcijom što se, po njegovim rečima, sada i dešava.


- Mi komuniciramo o onim pitanjima gde se naši interesi poklapaju - zaključio je ambasador EU u Moskvi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading