APLAUZI ZA VUČIĆA I KOLINDU U DVORANI LISINSKI

Autor: Republika

Svet

13.02.2018

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović kao i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić govorili su u dvorani Vatroslav Lisinski na skupštini Srpskog narodnog veća, na čijem čelu je Milorad Pupovac. Kako prenosi Index.hr, njihovi govori često su prekidani aplauzima prisutnih.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Prisustvovali Skupštini SNV: Kolinda Grabar Kitarović, Aleksandar Vučić, Milorad Pupovac i Milan Bandić

Predsednik Srbije poručio je da samo zajedničkim naporima "možemo da nadiđemo probleme"

- Danas sve što sam uradio, gledao sam na svaku reč jer ja ću već sutra biti u Beogradu. Politika koju vodim je da vi ovde sa susedima Hrvatima možete da gradite zajedničku budućnost i o njoj razmišljate bez straha - rekao je Vučić i potom pojasnio:

- Ako to bude politika bolja za Hrvate u Srbiji čini mi se da će oni uzvratiti boljom politikom prema vama ovde. Hvala zato svima vama što u ne tako lakim uslovima uspevati očitati lekciju kako da se odgovorno ponašamo i kako da posvećenim radom menjamo budućnost. Ne moraš s drugim o ničemu da se složiš, ali saslušaj ga. Ja vam obećavam da ćemo mi u Srbiji čuti glas i Hrvata i Hrvatske, ali ćemo zato gledati i koliko god možemo da pomognemo vama Srbima u Hrvatskoj i na svakom drugom mestu u regionu - naveo je predsednik Srbije.

On je čestitao hrvatskoj predsednici Kolindi Grabar Kitarović na "hrabrosti" što ga je pozvala u posetu i najavio da će se uskoro revanširati.

- 'Mi smo u ovaj veliki i težak posao ušli, a da ga je malo ko razumeo. Malo ko je hteo raditi na boljim odnosima između Srba i Hrvata. Čestitam na hrabrosti predsjednici Kitarović jer me je pozvala - podvukao je Vučić.

Kitarović: U Hrvatskoj ne sme biti građana drugog reda

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović poručila je da je za Srbe koji tamo žive Hrvatska domovina.

- 'Režimi iza nas ostavili su traume koje i danas osećamo. Premda se o prošlosti ne možemo u svemu složiti verujemo da je došlo vreme u kojemu se možemo voditi razboritosti, a ne osećajima. Zahvaljujem predsedniku Vučiću što je ova dva dana proveo u Hrvatskoj - rekla je ona.

Dodala je kako se puno razgovaralo o sudbini nestalih, ali i podsetila na važnost tog pitanja.

- Sudbina nestalih bila je jedna od glavnih tema naših razgovora. Rešenje tog pitanja važno je za naše države i nacije koje su de evropske baštine i hrišćanske civilizacije. To je ujedno preduslov za razgovore o većim temama. Ova poseta predsednika Vučića izraz je našeg uverenja da imamo dužnost uspostaviti saradnju koju neće moći poremetiti povremeni ekscesi - istakla je Kitarović.

Dodala je i kako niko u Hrvatskoj ne može biti građanin drugog reda.

- Nedopustivo je kako u domovini Nikole Tesle još uvek ima domova bez struje, ali moram naglasiti da te probleme dele i neki građani Hrvatske. Kada razgovaram s građanima širom Hrvatske ne razmišljam koje su nacionalnosti nego koji su njihovi problemi. Niko Hrvatskoj ne može biti građanin drugog reda - zaključila je Kitarović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading