RUSI NAPALI KIJEV SA 14 DRONOVA! Ukrajinci sve oborili!

Autor:

Svet

21.04.2023

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U napadu nije bilo žrtava.

RUSI NAPALI KIJEV SA 14 DRONOVA! Ukrajinci sve oborili!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinske vazdušne snage saopštile su da su oborile 12 dronova Šahed iranske proizvodnje koje je Rusija tokom noći lansirala na glavni grad Kijev, prvi put nakon gotovo mesec dana, ali je napad prošao bez žrtava.

- Nakon predaha od 25 dana, ukrajinski glavni grad ponovo je bio meta vazdušnih udara neprijetelja - objavio je šef kijevske vojne uprave Sergui Popko. 

Osam dronova srušeno je na prilazu grada i prema prvim informacijama nema žrtava niti je zabeležena materijalna šteta, rekao je Popko.

No u središnjoj regiji Poltava i Viniciji, u zapadnom središnjem delu zemlje, pogođena je infrastruktura, javili su guverneri tih regija.

Dronovi su lansirani iz ruske oblasti Briansk, severno od Ukrajine. Eksploziovni dronovi čine srž ruskih napada od jeseni na ključnu ukrajinsku infrastrukturu te su tokom zime milioni Ukrajinaca ostajali bez električne energije i grejanja.

Rusija: Moramo da nastavimo "specijalnu vojnu operaciju"

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da, kako je navedeno, "ekstremističke izjave predstavnika kijevskih vlasti i njihove zločinačke akcije" potvrđuju da je potrebno da ruska specijalna operacija u Ukrajini bude nastavljena.

- Ovakva retorika i zločinački postupci kijevskog režima potvrđuju potrebu da se specijalna vojna operacija nastavi sve dok se u potpunosti ne završe zadaci denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine i eliminišu pretnje po bezbednost Rusije koje dolaze sa njene teritorije - navedeno je u saopštenju, prenele su RIA Novosti.

SAD trenira vojnike u Ukrajini

SAD će u narednim nedeljama početi da obučavaju ukrajinske snage u tome kako da koriste i održavaju tenkove Abrams, saopštili su danas američki zvaničnici, prenosi AP.

Prema rečima tih zvaničnika, 31 tenk će krajem maja stići na poligon Grafenver u Nemačkoj, a obuka će početi nekoliko nedelja kasnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading