Putin i zvanično kandidat za predsednika Rusije

Autor: Republika

Svet

06.02.2018

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centralna izborna komisija registrovala je Vladimira Putina kao kandidata na predstojećim izborima za šefa države, koji će se održati narednog meseca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Aktuelni šef ruske države izaći će na izbore kao samostalni kandidat. Za registraciju mu je bilo potrebno najmanje 300 hiljada potpisa birača, ne više od 7,5 hiljada u jednom okrugu. Potpisi, zajedno sa drugim dokumentima koji su potrebni za registraciju, predati su Centralnoj izbornoj komisiji 29. januara.

U celini, za podršku Putinu bilo je sakupljeno 1,6 miliona potpisa, dok je CIK-u bilo predato samo 314 hiljada. Zamenik šefa CIK-a Nikolaj Buljajev je naveo da je otkriveno da samo 232 potpisa nisu odgovarala zahtevima — 0,39 odsto od ukupnog broja predatih potpisa na proveru. To je do sada rekordno mali procenat nevažećih potpisa. Izbori će biti održani 18. marta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading