NEMCI UDARILI NA HRVATE: Huškate crkvu protiv LGBT!

Autor: Republika

Svet

03.02.2018

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački dnevni list "Die Tageszeeitung" objavio je članak pod naslovom “Katolička crkva mrzi dugine boje” u gde se navodi kako crkva u Hrvatskoj huška ljude protiv pripadnika LGBT populacije.

RepublikaFoto: pixabay.com

Najnoviji primer toga su reakcija "klera i navodno zabrinutih građana" na objavljivanje slikovnice "Moja dugina porodica" u kojoj se prikazuje život u dve porodice sa roditeljima istog pola.

TAZ piše da je slikovnica "opet uzbudila ultrakonzervativce u Hrvatskoj" i da su nakon najava slikovnice u izdanju udruženja Dugine porodice "iz svojih rupa izašli osumnjičeni - Crkva i sa njom povezana udruženja", pa je Vigilare slikovnicu proglasio homoseksualnom propagandom i zatražio od ministarke obrazovanja da je zabrani.

"Izraz rastućeg nacionalizma u Hrvatskoj"

- Takvi bizarni zahtevi samo su jedan izraz rastućeg nacionalizma u Hrvatskoj - konstatuje TAZ i dodaje da se takve tendencije sve više primećuju nakon ulaska Hrvatske u Evropsku uniju 2013. godine.

Napominje se da u Hrvatskoj od 2014. postoji Zakon o životnom partnerstvu koji, doduše, ne reguliše pitanje usvajanje jece istospolnih parova.

Ipak, uprkos protestima konzervativaca, u udruženju Dugine porodice su optimistični jer su za slikovnicu zainteresovani mnogi heteroseksualni parovi koji žele ovu temu da približe svojoj deci, tako da je prvo izdanje od 500 primeraka razgrabljeno u kratkom roku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading