SOROŠ OPLEO TRAMPU I PUTINU: Njihovi dani su ODBROJANI!

Autor: Tanjug / vecernji.hr

Svet

26.01.2018

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki multimilijarder mađarskog porekla Džordž Soroš napao je u četvrtak u Davosu, gde se održava Svetski ekonomski forum, sve i svakoga: Trampovu vladu, društvene mreže, bitkoin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džordž Soroš

Kao i prošle godine, 87-godišnji milijarder okomio se na administraciju američkog predsednika Donalda Trampa, kojeg je nazvao "opasnošću po svet".

- U SAD, predsednik Tramp bi voleo da uspostavi mafijašku državu, ali ne može - rekao je Soroš.

Sada se okomio i na Rusiju kao i njenog lidera Vladimira Putina u dvorani za prijeme luksuznog hotela u švajcarskom skijalištu.

On je tokom obraćanja Svetskom ekonomskom forumu u Davosu rekao da SAD moraju da sagledaju realnost, a to je da je Severna Koreja postala nuklearna sila.

- Ne postoji vojna akcija koja može da spreči ono što se već dogodilo. Jedina razumna strategija jeste prihvatiti realnost i pregovarati sa Severnom Korejom kao nuklearnom silom - rekao je Soroš.

Soroš je dodao da SAD moraju da sarađuju sa Kinom u pronalaženju rešenja za problem sa Pjongjangom.

Pred prisutnima zaokupljenima prenošenjem njegovih reči po društvenim mrežama, Soros je napao i divove interneta "Fejsbuk" i "Gugl". Opisao ih je kao "sve moćnije monopoliste" koji bi mogli biti u iskušenju da se povežu s "autoritarnim režimima" radi stvaranja "totalitarne mreže koju ne bi mogli osmisliti ni Aldus Haksli ili Džordž Orvel u svojim romanima "Vrli novi svet" i "1984".

- Davos je dobro mesto za objavu da su njihovi dani odbrojani - rekao je pred armadom predstavnika koje su poslali divovi interneta.

Na pitanje o bitkoinu, rekao je da "to nije valuta", komentarišući da je njegov rast "tipičan mehur od sapuna". Ne veruje, međutim, u "strmoglavi pad" bitkoina, već pre u postupni pad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading