UKRAJINI SE CRNO PIŠE, BEZ MIGOVA I F-16 KIJEV NEMA ŠANSE! Dramatično predviđanje američkog admirala: ZELENSKI NE MOŽE DA DOBIJE RAT U VAZDUHU!

Autor:

Svet

30.11.2022

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina će doživeti katastrofalan poraz u vazdušnom ratu sa Moskvom i Kijev nema ni teoretske šanse da izađe kao pobednik, uprkos uspesima na kopnu koje je ukrajinska armija ostvarila od septembra kada je počela masova kontroofanziva i koja je rezultirala povratkom Hersona i Harkova pod kontrolu zvaničnog Kijeva.

UKRAJINI SE CRNO PIŠE, BEZ MIGOVA I F-16 KIJEV NEMA ŠANSE! Dramatično predviđanje američkog admirala: ZELENSKI NE MOŽE DA DOBIJE RAT U VAZDUHU!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin i Vladimir Zelenski, rat u Ukrajini

Ovu dramatičnu tezu lansirao je penzionisani admiral američke mornarice Džejms Stavridis u kolumni koju je objavio u Vašington postu.

- U vazdušnom ratu, prednost pripada Rusima. Pre svega, oni imaju znatno veće vazdušne snage, one koje su imale značajno borbeno iskustvo u Siriji. Ruske vazduhoplovne snage rutinski su razbijale sirijske gradove u prašinu, bacajući hiljade neselektivnih "bombi", nastojeći da jednostavno unište svaku podršku pobunjenicima koji se bore protiv Putinovog saveznika Bašara al-Asada - navodi američki admiral.

Republika

Foto: printscreen

 

Recept iz Sirije

Prema njegovom mišljenju, Kremlj poslednjih nedelja upravo pokušava da prekopira recept iz Sirije i primeni ga u Ukrajini.

- Novi general imenovan da nadgleda rat u Ukrajini je vođa ruskih vazduhoplovnih snaga, čovek poznat po svojim sirijskim zverstvima. Strategija je jednostavna: srušite ukrajinsku električnu mrežu i sistem za distribuciju vode kako biste srušili moral javnosti tako što c´ete ih bukvalno zamrznuti iz njihovih domova koji su sve nenaseljeniji - navodi Stavridis.

Migovi i F-16

U opsežnoj komuni posvećenoj između ostalog i dolazećoj zimi i perspektivama obe strane na istočnom frontu, bivši američki admiral podseća da je ukrajinski predsednik u više navrata od Zapadnih saveznika tražio da "zatvore nebo" za ruske avione, ali ocenjuje da je takva opcija nerealna.

Republika

Foto: Tanjug/AP, Pixabay

 

- Verovatnije je da će dobiti povećan broj vrhunskih raketnih sistema vazduh-zemlja kao što je Gvozdena kupola (koji su zajednički razvili SAD i Izrael) i NATO Patriot baterije (koje takođe idu duž poljske granice). NATO ponovo razmišlkja o ideji koja je odbačena u ranim danima rata - obezbeđivanje lovaca lovaca MiG-29 iz sovjetske ere (Poljaci su ponudili da ih prebace Ukrajincima) ili čak američkih aviona F-16. Bez ovakvih mera, vazdušni rat će nastaviti da ide u prilog Putinu - zaključio je admiral.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Tole

30.11.2022 18:36

Zar EU nije u ratu sa Rusijom,? Trebalo bi i oni da osete Kindzar