ODLEPILI ZBOG MEKSIKA: Tramp vidi zid, šefa kabineta Bele kuće ga ne vidi?!

Autor:

Svet

18.01.2018

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da se njegovi stavovi o podizanju zida sa Meksikom nisu promenili, demantujući tako izjavu njegovog šefa kabineta Bele kuće Džona Kelija ga u nekim delovima granice neće biti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

On je na Tviteru napisao da "zid je zid, nikada se nije promenio, niti evoluirao od prvog dana od kada je postavljen".

Pojedine demokrate, koji su se juče srele sa Kelijem, navele su da im je on rekao da na pojedinim mestima zid sa Meksikom nije potreban, te da Tramp to nije znao kada je davao predizborna obećanja, prenosi Blic.

Tramp je na Tviteru napisao da je na nekim mestima zid "providan", te da na mestima na kojima postoji prirodna barijera, njegovo postavljanje nije predviđeno. Podvukao je i da će Meksiko platiti zid.

Zid će, naveo je, direktno, indirektno ili kroz dugoročne nadoknade da plati Meksiko, "koji ima smešno veliki suficit u trgovini sa SAD od 71 milijarde dolara".

- Zid od 20 milijardi je 'kikiriki' u odnosu na ono što zarade od SAD - napisao je Tramp.

Ovo je naime, još jedan verbalni spor Trampa s njegovim šefom kabineta Džonom Kelijem, koji je nasledio Rejnsa Pribusa nakon što ga ne u julu prošle godine smenio američki predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading