ORBAN OTVORENO: EU i dalje ne razume, PUTIN JE RUSIJU UČINIO JAKOM

Autor: sputniknews.com

Svet

14.01.2018

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarski premijer Viktor Orban je u intervjuu za časopis "Velt am zontag" kritikovao jednostranu politiku Evropske unije prema Rusiji i naglasio da je u bloku uobičajeno da se kritikuju ruske vlasti da bi se smatrali "dobrim Evropljanima".

RepublikaFoto: youtube.com/ Echo Televízió
Otvoreno priznaje Putinovu snagu: Viktor Orban

- EU ne shvata da je prema Rusiji neophodno istovremeno pokazati i snagu i spremnost za saradnju. Evropska politika prema Rusiji je loša, jer je previše jednostrana. Mađarska ima uslovni uticaj - konačnu reč imaju velike zemlje EU koje nesumnjivo žele sankcije Rusiji - istakao je Orban.

Mađarski premijer je takođe naglasio da treba priznati da je ruski lider Vladimir Putin "učinio svoju zemlju snažnom" i dodao da je "Rusija ponovo jedan od glavnih igrača u svetskoj politici".

- Zapadu je na prvom mestu sloboda. U Rusiji se pre svega radi o tome da ova ogromna država bude jedinstvena, a sve ostalo će doći kasnije. Međutim, EU ne shvata Rusiju - rekao je Orban. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading