ČEKA GA ŽESTOKA KAZNA! Pop usred mora održao misu! U gaćama uzeo DUŠEK NA NADUVAVANJE pa zapevao!

Autor:

Svet

29.07.2022

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sveštenik Matia Bernaskoni (36) iz milanske nadbiskupije dosetio se da bi mogao da služi misu u moru, koristeći dušek na naduvavanje kao oltar.

ČEKA GA ŽESTOKA KAZNA! Pop usred mora održao misu! U gaćama uzeo DUŠEK NA NADUVAVANJE pa zapevao!

Foto: Printskrin/Tviter/@ALT_caseyofm

Zbog tog je poteza pod istragom italijanskih vlasti.

Bernaskoni je rekao da je planirao da održi nedeljnu misu među drvećem uz plažu u Krotoneu u južnoj Italiji, nakon što je pomagao u letnom kampu za srednjoškolce.

Međutim, s obzirom na to da nije uspeo da pronađe hlad u koji bi se sklonio od velikih vrućina, Bernaskoni je rekao da mu je jedna porodica koja se zatekla u blizini ponudila dušek na naduvavanje pa je s njim otišao u more i započeo misu u kupaćim gaćama.

Iz lokalne crkvene zajednice uputili su kritiku na račun celog ovog slučaja.

- U nekim slučajevima, tokom praznika, odmora, izvan svakodnevnih stvari, moguće je izvoditi misu i izvan crkve. No uvek je potrebno euharistiju izvoditi primereno i na mestima gde je moguće dostojanstveno obraćanje svetom - poručio je čelnik crkve u Krotoneu, prenosi The Guardian.

Bernaskoni je pak branio svoje postupke pa se izvinio ako je bilo koga uvredio, rekavši da je njegovo ponašanje "možda bilo nepromišljeno" i dodao da to više neće činiti.

- Apsolutno mi nije bila namera da trivijalizujem euharistiju... to je jednostavno bila misa na kraju radne nedelje. Ali simbolika je jaka, to je istina, i govori sama za sebe, ponekad drugačije nego što bismo mi to želeli. Bilo je naivno od mene što nisam obratio pažnju na situaciju - rekao je sveštenik koji je pod istragom zbog prekršaja prema religijskoj ispovesti.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading