TO MOŽE SAMO PUTIN: Za nedelju dana skupljeno više od pola miliona potpisa za kandidaturu

Autor: sputniknews.com

Svet

13.01.2018

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izborni štab predsedničkog kandidata i aktuelnog predsednika Rusije Vladimira Putina prikupio je više od 538.000 potpisa podrške za kandidaturu, ali je odlučeno da se prikupljanje nastavi i da se doštampa još 20.000 listova za 200.000 potpisa, izjavio je portparol štaba Andrej Kondrašov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ima podršku naroda: Vladimir Putin

Prikupljanje potpisa za podršku Vladimiru Putinu, koji će na predsedničkim izborima učestvovati kao samostalni kandidat, počelo je 5. januara. 

Prema zakonu, samostalni kandidati moraju da prikupe najmanje 300.000 potpisa, ali ne više od 7.500 u jednom regionu. 

- Prikupljanje potpisa i dalje traje u Rusiji, u svih 85 regiona, a radi 625 punktova u 267 naselja. Radi 2.500 dobrovoljaca, aktivista Ruskog narodnog fronta, omladinskih organizacija… Na osnovu sadašnjih podataka, prikupljeno je 538.113 potpisa birača - naveo je Kondrašov.

U Putinovom izbornom štabu radi manje od 50 ljudi.

Dodatni listići za potpise biće, prema rečima Kondrašova, pripremljeni na račun izbornog fonda kandidata. 

- Zašto se to radi - zato što realno mnogo ljudi želi da podrži Putinovu kandidaturu, i neposrednim potpisom i učešćem u njihovom prikupljanju. Zbog toga smatramo da nije ispravno da sada prekinemo prikupljanje potpisa - rekao je Kondrašov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading